در این میان شاهد ورود برخی سخت افزارهای مخصوص ماینینگ به داخل کشور و معرفی سخت افزارهای جدید در این زمینه هستیم که برخی از آنها هنوز وارد کشور نشده اند. با توجه به برخی پرسش های شما عزیزان در زمینه انتخاب سخت افزارهای مناسب جهت استفاده در یک سیستم ماینینگ و به منظور آشنایی بیشتر شما با این قطعات ، سخت افزارهای مناسب در این زمینه را معرفی خواهیم کرد.
مادربردمادربردهایی برای این منظور در بازار موجود بوده و یا به تازگی موجود شده اند. از جمله آنها می توان به مادربرد ASUS B250 MINING EXPERT اشاره کرد. به منظور بالاترین کارایی و پایداری، نیاز به مادربوردی با دوام و کارامد در امر ماینینگ حس می شود. ایسوس به همین منظور این مادربرد اختصاصی و با دوام بالا را به منظور استفاده در بدترین شرایط کاری تولید کرده است که در زمینه ماینینگ قابلیتهای بالایی را دارا است. این مادربورد به منظور جلوگیری از اختلال گرد و خاک و اکسیداسیون، بخش های حساس مادربرد در کارخانه عایق بندی شده و امکان تاثیر رطوبت و گرد وخاک در این مادربرد به صفر رسیده است! به دلیل بهرمندی از چیپ ست B250 قیمت آن نیز متناسب شده و با تجهیز شدن به راهکارهای خلاقانه محافظتی ایسوس نظیر استفاده از مدار تغذیه هوشمند ، فیوزهای متعدد، LANGuard و نظایر آن، پایداری را در مادربورد تضمین کرده است. این مادربورد به دلیل قیمت مناسب و دارا بودن تعداد بالای رابط PCI-Express و M، پرفروشترین مادربرد های ایسوس به منظور ماینینگ در جهان تبدیل شده است.
عملکرد بالا، بایوس های پیشرفته و تنظیمات آسان یکی از عوامل استفاده از این مادربورد در امر ماینینگ است. علاوه بر اینها ایسوس همواره با نرم افزارهای جانبی و کارامد، امکانات بیشتری را در اختیار کاربران به منظور بهینه سازی سیستم خنک کننده سیستم قرار داده است. به سادگی توسط چند کلیک می توانید با استفاده از نرم افزار Fan Xpert، پروفایل های دلخواه به منظور میزان چرخش فن های کارت گرافیکها ایجاد کنید و خیالتان را بابت بالارفتن دمای کارت گرافیک های متصل به مادربرد راحت باشد.
تاثیر پردازنده در این پردازش ها چگونه است؟
از آنجایی استخراج ماینینگ گونه ای از پردازش ها است که بر عهده GPU قرار دارد، پردازنده عملا تاثیر چندانی بر کارایی آن نخواهد داشت. بدین ترتیب کاربران می توانند از پردازنده های ساده تری نیز در این زمینه استفاده نمایند. با این وجود به یاد داشته باشید که برخی از کارایی PCH ها در پردازنده های نسل جدید ادغام شده است. با این وجود خرید یک پردازنده نسبتا مناسب توصیه می شود.
حافظه رم
از آنجایی که حافظه رم نیز در این گونه از پردازش ها چندان موثر نیست، در نتیجه در بازار سخت افزار رم های بهینه و طراحی شده برای این منظور را نخواهید یافت. با این وجود پیشنهاد ما استفاده از ماژول هایی است که دارای هیت سینک خنک کننده هستند؛ چرا که سیستم مورد نظر زمان زیادی را در حال فعالیت خواهد بود.
کارت گرافیک مناسب
خب به مهمترین بخش این مطالب، یعنی کارت گرافیک خواهیم رسید. کارت گرافیک های AMD از دیرباز تا کنون در پردازش های ماینینگ برتر بوده و کارت گرافیک NVIDIA نیز در زمینه رندر یک پله جلوتر از رقیب خود هستند. بدیهی است که کارت گرافیک های پیشنهادی ما به شما نیز از مدل های موجود شرکت AMD خصوصا در نمونه های RX580/570 و RX480/470 است. در همین راستا انویدیا سیلیکون GP106 گونه بهبود یافته ماینینگ را معرفی کرده و AMD نیز تغییرات اصلی را به شرکای تجاری و تولید کنندگان سخت افزار سپرده است. ایسوس دو کارت گرافیک موسوم به Mining RX 470 و Mining P106 را برای این منظور معرفی کرده است که هر دو کارت گرافیک فاقد خروجی گرافیکی هستند. کارت گرافیک ASUS Mining P106 بر پایه سیلیکون NVIDIA P106-100 تولید گشته و دارای 6 گیگابایت حافظه گرافیکی GDDR5 است. سیلیکون GP106 را انویدیا برای استفاده های ماینینگ تغییر داده و بهینه کرد؛ به همین علت این سیلیکون نسبت به مدل گیمینگ خود که در GTX1060 مورد استفاده قرار گرفته است، تا 36% بهتر به استخراج می پردازد. این کارت گرافیک ها امکان کار در شرایط سخت (وضعیت 7/24) را نیز به همراه دارند. این شرکت ابزار GPU Tweak را برای مدیریت و برنامه ریزی بهتر کاربران در اختیار آنها قرار داده است.
هر دو کارت گرافیک Mining RX 470 و Mining P106 در سامانه تهویه به فن های Dual-ball-bearing مجهز هستند که طول عمری دو برابر به نسبت مدل های ساده را از خود ارائه خواهند داد. در این فن ها از سیستم کاهش اصطکاک استفاده شده است. ویژگی دیگر این دو کارت گرافیک، استفاده از استاندارد IP5X است؛ با وجود این نشان، مطمئن باشید که این دو محصول در برابر مواردی از جمله گرد و غبار مقاوم هستند. شرکت هایی همچون Sapphire نیز در این زمینه محصولاتی را روانه بازار کرده اند. پیشنهاد ما در این بخش، استفاده از کارت گرافیک های غیر گیمینگ است. این محصولات عموما فاقد خروجی گرافیکی هستند و تنها برای این منظور تولید شده اند.